Goedkeuring ontwerpnotulen raad voor maatschappelijk welzijn van 2 september 2024
Stemming over het besluit: met eenparigheid
BESLUIT
De voorgelegde ontwerpnotulen van de raad voor maatschappelijk welzijn worden goedgekeurd.
Cipal - algemene vergadering op 7 november - goedkeuring agenda en vaststelling mandaat
Situering
OCMW Herselt is deelnemer van de dienstverlenende vereniging Cipal (hierna kortweg “Cipal”).
Wettelijke gronden
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 (“DLB”) en in het bijzonder op art. 40 inzake de bevoegdheid van de raad voor maatschappelijk welzijn en inzake de intergemeentelijke samenwerking
De statuten van Cipal
Besluit van de raad voor maatschappelijk welzijn van 21 februari 2023 waarin Kristof Van Dingenen werd aangeduid als vertegenwoordiger van OCMW Herselt op de algemene vergaderingen van Cipal en Dolinda Voet als plaatsvervanger.
Toelichting en advies
Op 11 september 2024 ontving de administratie de uitnodiging van Cipal voor hun algemene vergadering op 17 november 2024 om 16 uur, zowel digitaal als per aangetekende brief, met de agendapunten van deze algemene vergadering.
De algemene vergadering van Cipal van 7 november 2024 bevat volgende agendapunten:
1) Uittreding gemeente en OCMW Borsbeek uit Cipal dv naar aanleiding van de vrijwillige fusie van de gemeente Borsbeek met de stad Antwerpen
2) Bespreking en goedkeuring van de begroting 2025
3) Goedkeuring van het verslag, staande de vergadering
De toelichtende nota van Cipal betreffende de agendapunten van deze algemene vergadering werd in bijlage toegevoegd.
Het voorstel van de raad van bestuur van Cipal, om de agendapunten van deze algemene vergadering goed te keuren werd in bijlage toegevoegd.
Argumentatie van de raad voor maatschappelijk welzijn leidende tot het uiteindelijke besluit
De raad voor maatschappelijk welzijn kan instemmen met de agendapunten van deze algemene vergadering;
Stemming over het besluit: met eenparigheid
BESLUIT
Artikel 1:
Op basis van de bekomen documenten en de toelichtende nota worden de agendapunten van de algemene vergadering van Cipal van 7 november 2024 goedgekeurd.
Artikel 2:
De vertegenwoordiger van het OCMW wordt gemandateerd om op de algemene vergadering van Cipal van 7 november 2024 te handelen en te beslissen conform dit besluit. Indien deze algemene vergadering niet geldig zou kunnen beraadslagen of indien deze algemene vergadering om welke reden dan ook zou worden verdaagd, dan blijft de vertegenwoordiger van het OCMW gemachtigd om deel te nemen aan elke volgende vergadering met dezelfde agenda.
Artikel 3:
Het vast bureau wordt gelast met de uitvoering van onderhavig besluit en in het bijzonder met het in kennis stellen daarvan aan Cipal.
GDPR: aanstelling DPO (data protection officer)
Situering
De Europese Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) – Verordening 2016/679 van het Europees parlement en de raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG – bepaalt dat overheidsorganisaties een functionaris gegevensbescherming moeten aanstellen. Doorgaans gebruikt men hiervoor de Engelstalige afkorting DPO (data protection officer). Er werd door de gemeenteraad, raad voor maatschappelijk welzijn en raad van bestuur al een DPO aangesteld op naam. Deze beslissing komt er omdat deze personen niet (meer) in dienst zijn bij Welzijnszorg Kempen.
Wettelijke gronden
Europese Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)
Gemeenteraadsbesluit van 17 december 2018
Besluit van de raad voor maatschappelijk welzijn van 10 december 2018
Besluit van de raad van bestuur van 29 november 2018
Toelichting
De functionaris krijgt volgende opdrachten mee:
● De naleving van de verordening controleren en van de andere gegevensbeschermingsbepalingen van de EU en de interne regels van de verwerkingsverantwoordelijke en de verwerker.
● Bijstaan van de verwerkingsverantwoordelijke of verwerker in de gegevensbeschermingseffectbeoordeling.
● Bijstaan van de verwerkingsverantwoordelijke of verwerker in de opmaak van het register van de verwerkingsactiviteiten.
● Samenwerken met de toezichthoudende autoriteit.
● Fungeren als contactpersoon, zowel voor interne medewerkers als externe betrokkenen.
De verordening bepaalt ook de voorwaarden waaraan de kandidaten voor de functie moeten voldoen of deze functie kan gecumuleerd worden met andere opdrachten in het bestuur en wat de positie is van de functionaris in de organisatie.
Het bestuur wil zijn verplichting aangaande gegevensbescherming zowel inhoudelijk als administratief terdege opnemen en stelt daarom een functionaris gegevensbescherming aan. In de voorgaande beslissingen werden Jef Van Beylen en Marc Goossens aangesteld als data protection officer. Beide zijn niet (meer) in dienst bij Welzijnszorg Kempen. Het is daarom aangewezen om de aanstelling opnieuw te agenderen en de dienst gegevensbescherming van Welzijnszorg Kempen aan te stellen als DPO.
De veiligheidsconsulenten werkzaam bij Welzijnszorg Kempen beschikken over de nodige kennis en vaardigheden om de verplichte taken uit de AVG op te volgen.
Argumentatie van de raad voor maatschappelijk welzijn leidende tot het uiteindelijke besluit
De raad voor maatschappelijk welzijn volgt het voorstel van de administratie.
Stemming over het besluit: met eenparigheid
BESLUIT
De dienst gegevensbescherming van Welzijnszorg Kempen wordt met onmiddellijke ingang aangesteld als functionaris gegevensbescherming zoals bedoeld in de artikel 37 van de Europese verordening 2016/679 inzake gegevensbescherming.
De functionaris neemt alle taken op zoals voorzien in de verordening en rapporteert hierover aan de algemeen directeur.
De contactgegevens van de functionaris gegevensbescherming zijn opgenomen in de privacyverklaring van het lokaal bestuur.
Uittreding uit KINA p.v. voor crisisopvang
Toelichting door lid vast bureau Elke Verlinden.
Situering
Op 19 maart 2018 besliste de raad voor maatschappelijk welzijn om toe te treden tot KINA p.v. voor crisisopvang en om de engagementsverklaring te ondertekenen. OCMW Herselt heeft niet langer de nood om gebruik te maken van KINA voor zijn crisisopvang.
Toelichting en advies
Welzijnsvereniging KINA p.v. is het kenniscentrum van 28 OCMW's uit het arrondissement Antwerpen. Als samenwerkingsverband stelt KINA zich tot doel oplossingen te bieden voor problemen die een grensoverschrijdende aanpak vergen. KINA staat de OCMW's bij in de uitvoering van hun opdrachten, en dit rond verschillende thema's.
OCMW Herselt is alleen toegetreden tot KINA om gebruik te kunnen maken van de crisisopvang in Malle. De opvang vanuit KINA is alleen 's nachts, doorverwezen cliënten kunnen daar niet blijven overdag en moeten zich dagelijks terug aanmelden bij het OCMW van Herselt, de woningkwaliteit is niet in orde zoals tijdens een plaatsbezoek vanuit onze maatschappelijk werkers en er is een groot financieel kostenplaatje.
Voor 2024 hebben we 6.950,97 euro lidgeld betaald (aanvankelijk was dit 1.300 euro/jaar). Hiertegenover kunnen personen in een psychosociale crisissituatie na aanmelding bij hun wachtdienst als laatste opvangmogelijkheid bij KINA terecht voor crisisopvang, voor telkens 3 gratis nachten. Na de 3de nacht wordt er een tarief aangerekend per bijkomende nacht. Deze kosten worden telkens gefactureerd aan het OCMW zelf (die kunnen beslissen ze door te factureren aan de cliënten).
Als OCMW zijn wij verantwoordelijk voor alle schade die cliënten aan de infrastructuur of materialen van KINA zouden aanbrengen.
Rekening houdend met alle belemmerende factoren doen we momenteel zelden een beroep op de crisisopvang van KINA. We kunnen deze gelden beter reserveren om in te zetten voor tijdelijke crisisopvang in hotels en zoeken naar betere alternatieven.
De destijds ondertekende engagementsverklaring vermeldt niets over een mogelijkheid tot uittreding. Hierdoor is het algemene verbintenissenrecht van toepassing en kan het OCMW het contract te allen tijde opzeggen, bij gebreke aan vereisten die de wet of het contract oplegt, door de kennisgeving aan de andere partij van een opzegging die een redelijke opzegtermijn vermeldt (artikel 5.75 Burgerlijk Wetboek).
Het vast bureau gaf een positief advies om vanaf 1 januari 2025 uit te treden uit KINA p.v.
Argumentatie van de raad voor maatschappelijk welzijn leidende tot het uiteindelijke besluit
De raad voor maatschappelijk welzijn volgt het voorstel van de administratie.
Financiële weerslag
Kosten | 7.000 euro (incl. btw) per jaar |
Actie | AC000049 |
Actie omschrijving | Het organiseren van een woonloket. We zetten in op duurzame en betaalbare huisvesting voor iedereen. |
MJP nummer | MJP000553 |
Stemming over het besluit: met eenparigheid
BESLUIT
Artikel 1:
De raad voor maatschappelijk welzijn beslist om vanaf 1 januari 2025 uit te treden uit KINA p.v..
Artikel 2:
KINA p.v. van dit besluit op de hoogte te brengen.
Toepassing maatregel tot tussenkomst voor minimale levering van aardgas in de winterperiode 2024-2025
Situering
De komende winterperiode 2024-2025 kunnen de OCMW’s opnieuw opteren om gebruik te maken van het systeem van ‘minimale levering van aardgas via de budgetmeter’.
Wetgeving
De OCMW-wet van 8 juli 1976.
Artikel 5.4.6 tot en met 5.4.10 van het energiebesluit van 19 november 2010.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017.
Toelichting en advies
Het systeem van ‘minimale levering van aardgas via de budgetmeter’ houdt in dat een minimale hoeveelheid aardgas ter beschikking gesteld wordt aan mensen waarvoor uit sociaal onderzoek blijkt dat ze hun budgetmeter onvoldoende kunnen opladen en daardoor zonder verwarming dreigen te vallen.
In de context van de energiecrisis gaf de Vlaamse regering in 2022 haar goedkeuring aan de bijkomende maatregel om het systeem van minimale levering aardgas uit te breiden naar klanten die elektrisch verwarmen via het exclusief nachttarief. Deze maatregel blijft van kracht voor de winterperiode 2024-2025.
Net als de voorgaande jaren (met uitzondering van de winterperiode 2022-2023) kan het OCMW tot maximaal 70% van het uitgekeerde bedrag recupereren bij de netbeheerder.
De overige 30% kan gerecupereerd worden bij de hulpvrager of door het OCMW ten laste genomen worden via het energiefonds. De nieuwe oplaadbedragen zijn nog niet gekend.
Het OCMW heeft deze maatregel ook de vorige winterperioden toegepast en dient nu opnieuw te beraadslagen of het deze maatregel ook de komende winter zal toepassen.
Deze beslissing dient formeel genomen te worden door de raad voor maatschappelijk welzijn.
De toepassingsperiode van de maatregel is van 1 november tot en met 31 maart. Afhankelijk van de noden van de betrokken gezinnen, kunnen de tussenkomsten dus maximaal gedurende 5 maanden worden toegekend.
De sociale dienst wenst de proactieve aanpak van de afgelopen jaren aan te houden. Dit betekent dat een maatschappelijk assistent op basis van een lijst van de distributienetbeheerder alle cliënten die hiervoor in aanmerking komen actief zal contacteren en motiveren om de maatregel aan te vragen.
Het gaat om algemene maatschappelijke dienstverlening in toepassing van de OCMW wet (art. 1 en art. 57, §1). Het bijzonder comité voor de sociale dienst dient bijgevolg per individueel gezin dat een aanvraag doet een beslissing te nemen over al dan niet toekenning van de maatregel en al dan niet ten laste name van 30% van de kosten voor de minimale levering die niet gerecupereerd kunnen worden via de netbeheerder. De voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst kan dit ook bij hoogdringendheid toekennen.
Op dit moment komen in Herselt 56 personen in aanmerking voor de algemene maatregel (vorig jaar 38) en 1 persoon via de bijkomende maatregel elektrisch verwarmen via het exclusief nachttarief (vorig jaar 4 personen). Naar analogie met voorgaande jaren kunnen we ervan uitgaan dat 70 à 75% van de gerechtigden reageren na proactieve benadering.
De sociale dienst is vragende partij om deze maatregel ook toe te passen in de winterperiode 2024-2025.
Het vast bureau gaf een positief advies.
Financiële weerslag
Kosten: Voorzien in MJP 2024: 12.000 euro, waarvan 70% gerecupereerd wordt via opbrengsten.
Het bedrag voor 2025 zal worden voorzien met de wijziging van het meerjarenplan.
Actie: AC000111
Actie omschrijving: We helpen kwetsbare doelgroepen om hun rechten uit te putten.
MJP nummer: MJP000744
Stemming over het besluit: met eenparigheid
BESLUIT
Artikel 1:
Akkoord te gaan om het systeem van ‘minimale levering via de aardgasbudgetmeter’ in de winterperiode 2024-2025 toe te passen volgens de voorgestelde werkwijze.
Artikel 2:
Voor de periode van 1 november 2024 tot 31 maart 2025 volgende regeling voor individuele dossiers goed te keuren:
● 70 % van de opladingen zijn ten laste van Fluvius;
● 30 % van de opladingen zijn ten laste van OCMW Herselt, gesubsidieerd via de toelage van het Energiefonds 2024-2025.
Mobitwin prijsaanpassing lidmaatschap
Situering
Prijsaanpassing Mobitwin-lidmaatschap vanaf 1 januari 2025.
Vanaf 1 januari zal Mpact de tarieven voor het Mobitwin-lidmaatschap aanpassen. Momenteel bedraagt het lidgeld 12 euro per jaar voor individuele leden en 18 euro voor een gezinslidmaatschap. Het halfjaarlijks lidmaatschap (na 1 juli) kost nu 6 euro voor een individueel lid en 9 euro voor een gezin.
Vanaf 1 januari 2025 verhogen deze tarieven met 50%. Dit betekent dat het nieuwe lidgeld:
- 18 euro zal bedragen voor een individueel lid,
- 27 euro voor een gezinslidmaatschap,
- 9 euro voor een halfjaarlijks lidmaatschap van een individueel lid,
- 13,50 euro voor het halfjaarlijks lidmaatschap van een gezinslidmaatschap.
Deze prijzen zijn inclusief btw.
De lokale centrales behouden de helft van deze bijdragen, terwijl Mpact de andere helft jaarlijks aan hen factureert. Hoewel we streven naar uniforme prijzen voor alle centrales, respecteren we dat sommige lokale centrales ervoor kiezen om een deel van de ledenbijdrage zelf te dragen of een hogere bijdrage te vragen. De autonomie van elke centrale blijft hierbij behouden, maar Mpact rekent standaard 50% van de voorgestelde ledenprijzen aan.
Daarnaast zal Mpact vanaf nu jaarlijks een indexering toepassen, gebaseerd op de gezondheidsindex van januari van het lopende jaar. De aangepaste prijzen worden steeds afgerond naar beneden: tot op 0,50 euro voor een volledig lidmaatschap en tot op 0,25 euro voor een gezinslidmaatschap of halfjaarlijks lidmaatschap. Dit betekent dat een toekomstige indexering kan resulteren in prijzen zoals 18,50 euro, 27,75 euro en 9,25 euro.
Waarom deze prijsstijging?
De laatste aanpassing van de lidgelden vond plaats in 2021. Als Mpact sindsdien jaarlijks de indexering had doorgevoerd, zou het lidgeld nu ongeveer 14,50 euro bedragen. Ze hebben echter gekozen voor een extra verhoging tot 18 euro om twee belangrijke redenen:
Om te blijven investeren in betrouwbare en gebruiksvriendelijke software. Niet enkel Mobitwin Office, maar ook de Mobitwin-app voor chauffeurs. De prijsaanpassing is nodig omdat er meer werk is, maar ook vanwege de gestegen kosten voor werkuren, licenties en infrastructuur.
Om de lokale centrales blijvend te ondersteunen via o.a. studiedagen, webinars en het beantwoorden van allerlei vragen, het organiseren van de stuurgroepen enz.
Wettelijke gronden
Decreet lokaal bestuur
Toelichting en advies
Het is zeer belangrijk om in te zetten op een kwaliteitsvolle dienstverlening in het voordeel van minder mobiele buurtbewoners.
De administratie stelt voor om de voorgestelde tariefverhoging van 50% voor het Mobitwin-lidmaatschap te volgen en zo in onze regio uniforme prijzen voor Mobitwin te hanteren.
De administratie stelt voor om de beslissingsbevoegdheid voor Mobitwin te delegeren aan het vast bureau.
Financiële weerslag
Kosten 1.540,00 euro (incl. btw)
Actie AC000008
Actie omschrijving We werken zoveel mogelijk drempels naar hulp- en dienstverlening weg voor kansarme, oudere en mindermobiele inwoners.
MJP nummer MJP000012
Uit de kredietcontrole door de financiële dienst op 7 oktober 2024 blijkt dat er voldoende budget is voorzien in budget 2025.
Stemming over het besluit: met eenparigheid
BESLUIT
De voorgestelde tariefverhoging van 50% voor het Mobitwin-lidmaatschap te volgen.
Verslavingskoepel: bijlage bij de samenwerkingsovereenkomst tussen de Verslavingskoepel en de OCMW's van Herselt, Hulshout en Westerlo
Situering
Op 28 juni 2021 hechtte de raad voor maatschappelijk welzijn goedkeuring aan de samenwerkingsovereenkomst tussen vzw Verslavingskoepel Kempen en de OCMW's van Herselt, Hulshout en Westerlo. De Verslavingskoepel bezorgde ons een bijlage bij de overeenkomst.
Toelichting en advies
De Verslavingskoepel Kempen VZW (VKK) is een netwerk- en platformorganisatie die als doel heeft de hulp voor een persoon met een verslaving in de Kempen te verbeteren. De VKK creëert samen met organisaties uit de Geestelijke Gezondheidszorg (CAW de Kempen, CGG Kempen, MSOC), de eerste- en tweedelijnsgezondheidszorg (huisartsen, verslavingsartsen, Ziekenhuisnetwerk Kempen), WZK en de lokale besturen van de Kempen een Kempisch model verslavingszorg. De VKK organiseert een open werking via contactgroepen en individuele gesprekken met ervaringsdragers verslaving. De ervaringsdragers geven hun anonimiteit op om hulpvragenden bij te staan met hun ervaringskennis. Ze zijn gestabiliseerde verslaafden of hun mantelzorgers. Ze informeren, sensibiliseren en gidsen het individu vanuit hun eigen verhalen en vanuit hun kennis van het zelfhulplandschap en de zorgverlening. De VKK creëert hiervoor de mogelijkheden, helpt bij nieuwe initiatieven en participeert in projecten.
De doelgroep van de werking is dan ook breed, verslavingsproblemen zonder onderscheid, personen die een verslaving hebben of gehad hebben, mantelzorgers, vrijwilligers, professionelen, … . Iedereen die betrokken is bij verslavingsproblemen wordt uitgenodigd tot participatie.
In 2021 werd een contactgroep opgestart in Herselt, in samenwerking met de gemeente Hulshout en Westerlo. Na de moeilijke start in de eerste twee COVID-jaren is de contactgroep- en ervaringsdragerswerking van het Kempische model Verslavingszorg in een stroomversnelling gekomen. In 2023 realiseerde de werking in totaal meer dan 4000 contacten met personen met een verslaving, hun naasten en betrokkenen. Zowel de individuele gesprekken, de deelname aan contactgroepen als het preventiewerk namen toe. Ook de overkoepelende contactgroep voor de gemeenten Westerlo-Herselt-Hulshout, die wekelijks op vrijdag bij elkaar komt in VTC de Mixx, heeft voldoende deelnemers om van een succes te spreken.
De groei brengt ook andere taken mee, zoals blijven voldoen aan de GDPR-regels, aan de regels van een autonome vrijwilligersorganisatie en van een VZW die gezondheidsgegevens verwerkt. Hiervoor heeft de Verslavingskoepel een informaticabeheer opgebouwd, zijn ze aangesloten bij Welzijnszorg Kempen’s Shared Services en breiden ze hun secretariaat en onthaal uit. Ze zijn in 2024 al overgegaan van een vrijwilligerscontract voor ICT naar een part-time tewerkstelling binnen het kader van een progressieve tewerkstelling. Een gedeeltelijke professionalisering van het secretariaat en onthaal zal op korte termijn ook noodzakelijk worden.
Ze zetten zich in om een Vlaamse en federale erkenning te bekomen en ze proberen steeds de meerkost voor iedereen die mee in de platformwerking participeert te beperken. Ze bekijken jaar per jaar wat mogelijk is. Vanaf 2025 vragen ze de gevraagde bijdragen te mogen indexeren met de index van het voorafgaande jaar. In bijlage een addendum voor de samenwerkingsovereenkomst waarin deze aanpassing is verwerkt.
Het vast bureau gaf een positief advies aan het addendum bij de samenwerkingsovereenkomst.
Argumentatie van de raad voor maatschappelijk welzijn leidende tot het uiteindelijke besluit
De raad voor maatschappelijk welzijn volgt het voorstel van de administratie.
Financiële weerslag
Kosten | 3.500 euro (incl. btw) vanaf nu geïndexeerd, gedragen via volgende verdeelsleutel: verdeeld: 30% voor OCMW Herselt, 20% voor OCMW Hulshout en 50% voor OCMW Westerlo, dus voor OCMW Herselt: 1.050 euro (incl. btw) + 200 euro forfait onkostenvergoeding verplaatsingen ervaringsdragers + kosten voor huur van de zaal en drankverbruik. |
Actie | AC000116 |
Actie omschrijving | We zetten in op preventie van en omgang met verslavingsproblematiek. |
MJP nummer | MJP000786 |
Uit de kredietcontrole door de financiële dienst op 11 september 2024 blijkt dat er voldoende budget is voorzien in het budget 2025.
Stemming over het besluit: met eenparigheid
BESLUIT
Artikel 1:
De raad voor maatschappelijk welzijn hecht goedkeuring aan de bijlage bij de samenwerkingsovereenkomst tussen vzw Verslavingskoepel Kempen en de OCMW's van Herselt, Hulshout en Westerlo.
Artikel 2:
Stijn Vanhulsel, algemeen directeur wnd. en Milo Anthonis, voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn te machtigen om de bijlage bij de samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen.
BERGOM: zusterhuis - verlenging erfpacht
Situering
De huidige erfpachtovereenkomst tussen gemeente en OCMW Herselt voor het lokaal dienstencentrum en de kinderopvang van Bergom is afgesloten voor een periode van 27 jaar, ingegaan op 15 december 2020.
Voor de VIPA-subsidiëring is het noodzakelijk dat het zakelijk recht langer duurt dan 25 jaar vanaf de datum van ingebruikname. Aangezien het gebouw nog moet worden gerealiseerd, is het noodzakelijk de huidige erfpachtovereenkomst te verlengen.
Wettelijke gronden
Het decreet lokaal bestuur
Toelichting en advies
Het gaat hier over het volgende goed: Een woonhuis, met aanhorigheden, op en met grond, ter plaatse gekend “Hoge Dreef 5 en Bergumsevelden”, gekend volgens titel en volgens recent kadastraal uittreksel sectie B, nummers 0423A2P0000 en 0423C2P0000, met een totale oppervlakte van zestien are negenennegentig centiare (16a 99ca).
Voorwaarden opgenomen in de overeenkomst zijn o.a.:
● De erfpacht wordt verlengd voor een periode van 27 jaar, dus zal eindigen op 14 december 2074.
● Er is geen cijns verschuldigd.
● Bestemming: Het in erfpacht gegeven eigendom zal door de erfpachter worden bestemd voor een lokaal dienstencentrum en buitenschoolse kinderopvang.
De voorwaarden opgenomen in de erfpachtovereenkomst maken integraal deel uit van deze beslissing.
Voorstel om het ontwerpvoorstel tot verlenging van de erfpachtakte zoals gefinaliseerd door notaris Bart Van Thielen, met standplaats te Herselt, tussen erfpachtgever, de gemeente Herselt en de erfpachtnemer, OCMW Herselt, met zetel te Herselt, Kerkstraat 1A, goed te keuren.
De voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn en de algemeen directeur wnd. zullen de erfpachtovereenkomst ondertekenen voor het OCMW van Herselt.
De notaris wordt hiervan op de hoogte gebracht.
Het vast bureau gaf een positief advies aan de erfpachtovereenkomst, zoals toegevoegd in bijlage.
Argumentatie van de raad voor maatschappelijk welzijn leidende tot het uiteindelijke besluit
De raad sluit zich aan bij het advies/voorstel vanuit de administratie.
Stemming over het besluit: met eenparigheid
BESLUIT
Artikel 1:
De voorwaarden van de erfpachtovereenkomst betreffende een woonhuis, met aanhorigheden, op en met grond, ter plaatse gekend “Hoge Dreef 5 en Bergumsevelden”, gekend volgens titel en volgens recent kadastraal uittreksel sectie B, nummers 0423A2P0000 en 0423C2P0000, met een totale oppervlakte van zestien are negenennegentig centiare (16a 99ca) tussen de erfpachtgever, de gemeente Herselt en de erfpachter, OCMW Herselt, goed te keuren.
Artikel 2:
De erfpacht wordt toegestaan en aanvaard met de in de akte opgenomen voorwaarden, zonder nieuwe pachtprijs.
Artikel 3:
De hiermee verband houdende stukken goed te keuren en van het visum van de raad voor maatschappelijk welzijn te voorzien.
Artikel 4:
De voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn en de algemeen directeur wnd. te machtigen om samen in naam van het OCMW Herselt, de erfpachtakte te ondertekenen.
Artikel 5:
Het volledige dossier aan de bevoegde notaris over te maken voor het verlijden van de akte.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.