Gemeente HERSELT

 

Zitting van maandag 14 december 2020 - Raad voor Maatschappelijk Welzijn

 

 

 

Aanwezig:

Kristof Van Dingenen - voorzitter wnd.

Peter Keymeulen - voorzitter vast bureau

Mireille Colson, Mark Van den Wouwer, Raf Vangenechten, Pieter-Jan Parrein, Elke Verlinden - Leden Vast Bureau

Milo Anthonis, Luc Peetermans, Kathleen Helsen, Ronan Korthout, Christiane Van Thielen, Gerda Battel, Hilde Van Reet, Evelien Van Bedts, Warre Schauwaers, Geert Sterckx, Maria Leirs, Wies Ooms, Tim Tubbax, Dolinda Voet, Karen Broes, Stefan Korthout - Raadsleden

Tina Vervloessem - Algemeen Directeur

 

 

Overzicht punten

 

Goedkeuring notulen en zittingsverslag 23 november 2020

 

Stemming over het besluit: met eenparigheid

 

BESLUIT

De voorgelegde ontwerpnotulen en het zittingsverslag van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn worden goedgekeurd.

 

 

Publicatiedatum: 27/01/2021
Overzicht punten

 

Herziening 2 Meerjarenplan 2020-2025: gemeente en OCMW

 

Situering

Er dient zich een herziening aan van het Meerjarenplan 2020-2025.

 

De voorliggende herziening van het Meerjarenplan heeft vooral betrekking op de jaren 2021-2025 en in beperkte mate ook nog op 2020. Waarom dient het Meerjarenplan 2020-2025 herzien te worden? Enerzijds dient er, binnen het kader van het Meerjarenplan, jaarlijks een formele vaststelling te gebeuren van de kredieten van het komende jaar (i.c. 2021) en anderzijds dienen er acties en kredieten bijgestuurd te worden op basis van nieuwe evoluties, nieuwe inzichten of nieuwe opportuniteiten.

 

Wat het doelstellingenplan op zich betreft, handhaaft het bestuur de doelstellingen en actieplannen die initieel, bij opmaak van het Meerjarenplan, geformuleerd werden. De coronacrisis heeft uiteraard grote impact op het dagelijkse leven, maar de impact op de gemeentelijke financiën blijft beperkt en dankzij de financiële buffer die de gemeente eind 2019 had, dient er ook niet bespaard te worden of dienen er geen investeringen teruggeschroefd te worden.

 

Wettelijke gronden

Decreet Lokaal Bestuur 22 december 2017.

Besluit Vlaamse Regering 30 maart 2018 m.b.t. de BBC (Beleids- en beheerscyclus).

Ministerieel Besluit 26 juni 2018 tot vaststelling van de modellen.

Omzendbrief KB/ABB 2019/4 m.b.t. de strategische Meerjarenplannen.

Omzendbrief KBBJ/ABB 2020/3 m.b.t. de aanpassing van de Meerjarenplannen.

 

Toelichting en advies

Het Meerjarenplan is initieel opgesteld voor een periode van 6 jaar (2020-2025). Dit is echter geen statisch document, maar een beleidsnota die ten gepaste tijd moet bijgestuurd worden. Dit kan een gevolg zijn van externe factoren (bijv. coronacrisis) die een impact hebben op de actieplannen, maar kan ook het gevolg zijn van interne factoren.

 

In de voorliggende herziening van het Meerjarenplan zijn er als gevolg van beide factoren aanpassingen nodig aan het initiële Meerjarenplan. De belangrijkste wijzigingen worden meer in detail toegelicht in de motiveringsnota (p. 3-6) van het bundel in bijlage.

 

Dankzij de financiële buffer die de gemeente had, zijn er, ondanks de impact van de coronacrisis, momenteel geen besparingen nodig. Ook alle voorziene investeringsprojecten kunnen verder uitgevoerd worden. Het bestuur voorziet zelfs een aantal extra investeringen (o.a. behoud pastorij Herselt, aankoop doorgangswoning, extra middelen voor speelterreinen...).

 

De voorgestelde wijzigingen hebben een positief effect op de financiële evenwichten. Het budgettair resultaat (2025) wijzigt nauwelijks t.o.v. het initiële meerjarenplan en de autofinancieringsmarge verbetert aanzienlijk. Dit laatste is in hoofdzaak te danken aan de positieve rekeninguitslag 2019 die minder externe financiering nodig maakt gedurende het resterende Meerjarenplan.

 

Samengevat hebben de voorgestelde aanpassingen het volgende effect:

 

 

Argumentatie van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn leidende tot het uiteindelijke besluit

De Raad voor Maatschappelijk Welzijn stelt de herziening van het Meerjarenplan 2020-2025 en de kredieten voor 2021 vast (gedeelte OCMW Herselt) en keurt de herziening van het Meerjarenplan 2020-2025 goed (gedeelte OCMW Herselt).

 

Stemming over het besluit: met eenparigheid

 

BESLUIT

Artikel 1:

De Raad voor Maatschappelijk Welzijn stelt de herziening van het Meerjarenplan 2020-2025 en de kredieten voor 2021 (gedeelte OCMW Herselt) vast.

 

Artikel 2:

De herziening van het Meerjarenplan 2020-2025 (gedeelte OCMW Herselt) ter goedkeuring voor te leggen aan de Gemeenteraad.

 

 

Publicatiedatum: 27/01/2021
Overzicht punten

 

LDC (lokaal dienstencentrum): aanvraag voorafgaande vergunning

 

Situering

OCMW Herselt wil een voorafgaande vergunning aanvragen met het oog op de realisatie van een lokaal dienstencentrum in Herselt. Het aanvraagdossier en het administratief dossier worden ter goedkeuring voorgelegd, met het oog op indiening.

 

Wettelijke gronden

Woonzorgdecreet

Decreet Lokaal Bestuur

Meerjarenplan 2020-2025

 

Toelichting en advies

OCMW Herselt wil een voorgaande vergunning aanvragen om een lokaal dienstencentrum te realiseren. Dit kadert helemaal in het Meerjarenplan 2020-2025 van gemeente en OCMW Herselt.

 

Het ouderenbehoefteonderzoek dat in 2014 werd gevoerd, toont aan dat er een behoefte is aan ontmoetingsruimte en sociaal contact. Mensen gaven aan een nood te hebben aan het genieten van een warme maaltijd, met gezelschap. Vereenzaming werd als een van de grootste aandachtspunten - vooral in de leeftijdsgroep 70-80+ - naar voor gebracht. Een ander aandachtspunt is dat informatie vanuit het lokaal bestuur, of het aanbod in dienstverlening ter ondersteuning van langer thuiswonen, niet tot bij de inwoners geraakt.

 

Het lokaal dienstencentrum heeft dus als doel om objectieve en transparante informatie te bieden, evenals ontspanning en ontmoeting aan inwoners. Prioritaire aandacht wordt besteed aan ouderen, mantelzorgers en kwetsbare personen. Het lokaal dienstencentrum wil breed toegankelijke en laagdrempelige activiteiten organiseren. Het lokale dienstencentrum kan dienen om signalen, problemen en noden van gebruikers, mantelzorgers, buurtbewoners, lokale hulpverleners en andere vrijwillige en professionele actoren in de buurt op te vangen. Doordat het lokaal dienstencentrum wordt uitgebaat door het OCMW is de link om in te zetten op acties en deze op te nemen in het Meerjarenplan zeer eenvoudig. 

 

Het lokaal bestuur wil inzetten op sociale cohesie, buurtwerking en hulp onder buren. Hierop wordt nu al ingezet met buurtplatformen als Hoplr, maar hier vallen bepaalde (voornamelijk de kwetsbare) inwoners uit de boot.  Ook worden door het OCMW mensen die hulp nodig hebben en vrijwilligers met elkaar in contact gebracht tijdens de corona-crisis. Buren, vrijwilligers en mensen die hulp nodig hebben, kunnen ook via het lokaal dienstencentrum met elkaar in contact gebracht worden.

 

Vlaanderen wil inzetten op aangepaste zorg, infrastructuur en technologische innovaties om mensen toe te laten zolang mogelijk thuis te blijven wonen. Het lokaal dienstencentrum kan een rol bij uitstek spelen als brugfunctie, en in kader van preventie en vroegdetectie. Er kunnen via het lokaal dienstencentrum linken gemaakt worden met het aanbod gezinszorg. 

 

In het Meerjarenplan 2020-2025 van gemeente en OCMW Herselt is deze visie al terug te vinden. De uitbouw van een lokaal dienstencentrum is het middel bij uitstek om hier verder op in te zetten, met name:

         We zetten in op zorgzame buurten, creëren van ontmoetingsplaatsen voor alle leeftijden. We gaan vereenzaming tegen, en stimuleren initiatieven die van onderuit komen, vanuit de buurt. We trachten drempels weg te nemen en voorzien platformen om ontmoeting aan te moedigen.  We zetten in op vernieuwende projecten om vereenzaming tegen te gaan maar mensen tegelijkertijd de kans te geven zolang mogelijk thuis te blijven wonen. We zetten initiatieven op zoals vrijwilligerswerking, bib aan huis en buurtprojecten i.s.m. Intern Verzelfstandigd Agentschap Thuiszorg Kempen. We stimuleren sociale cohesie in de deeldorpen en hebben oog voor de diversiteit van de verschillende deeldorpen.

         We creëren ontmoetingsplaatsen met babbelbanken, organiseren laagdrempelige activiteiten voor buurtbewoners, propageren het gebruik van Hoplr, stimuleren buurtfeesten en wijkcomités en verzekeren de blijvende ondersteuning van de buurtwerking in Roteinde. We ontwikkelen een Lokaal Dienstencentrum met antennepunten in de deeldorpen. We vragen een erkenning aan, en realiseren een gefaseerde invoering van een lokaal dienstencentrum met antennepunten. De gemeenschapszaal in Varenwinkel wordt als hoofdlocatie ingericht. Het zusterhuis in Bergom wordt als eerste project ingericht als antennepunt. We onderzoeken ook de mogelijkheden om een sociaal restaurant in de verschillende deeldorpen uit te baten, in samenwerking met externe partners waar nodig. We willen sterk inzetten op de Vlaamse beleidsprioriteiten binnen het kader van lokaal sociaal beleid. Het gaat daarbij onder andere over het nemen van maatregelen die de lokale hulp- en dienstverlening stimuleren zoals ‘buurtgerichte zorg’ en ‘gezondheid en zorg’.

 

Het initiatief van het OCMW wordt alleen maar als een meerwaarde gezien om deze doelstellingen te realiseren.

 

In bijlage: het aanvraagdossier voorafgaande vergunning Lokaal dienstencentrum Varenberg, inclusief administratief dossier.

 

Argumentatie van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn leidende tot het uiteindelijke besluit

De organisatie van een lokaal dienstencentrum is een belangrijke schakel in het realiseren van de beleidsdoelstellingen in het Meerjarenplan 2020-2025. De voorafgaande vergunning wordt daarom aangevraagd.

 

Stemming over het besluit: met eenparigheid

 

BESLUIT

Goedkeuring te verlenen aan het aanvraagdossier voorafgaande vergunning voor een erkenningsaanvraag voor een lokaal dienstencentrum bij het Agentschap Zorg en Gezondheid, incl. administratief dossier, zoals voorgelegd in de bijlage.

 

 

Publicatiedatum: 27/01/2021
Overzicht punten

 

BKO Ramsel: gebruiksovereenkomst met Vrije Kleuterschool De Bolster Ramsel

 

Situering

De nieuwe buitenschoolse kinderopvang in Ramsel is recent in gebruik genomen door BKO Ramsel. Het gebouw zal vanaf 1 januari tevens gebruikt worden door Vrije Kleuterschool De Bolster (Arcadia-school). De gebruiksovereenkomst tussen OCMW Herselt en Arcadia VZW wordt ter goedkeuring voorgelegd.

 

 

Toelichting en advies

 

Context

Onderstaande overeenkomst is tot stand gekomen in overleg met Arcadia VZW en Vrije Kleuterschool De Bolster, vertegenwoordigd door respectievelijk Michael Boeckx (schoolbestuur VZW Arcadia) en Sandra Roodhooft (directrice Vrije Kleuterschool Ramsel).

 

De basisgedachte achter voorliggende overeenkomst is om optimaal gebruik te kunnen maken van elkaars gebouwen en terreinen. Zo zal de school gebruik maken van de polyvalente ruimte met aanhorigheden op momenten dat er geen buitenschoolse kinderopvang doorgaat (voornamelijk tijdens de speeltijden en middagpauze) en kan de BKO de buitenruimte van de school gebruiken, inclusief het aanwezige speelgoed en speeltoestellen.

 

Gebruiksovereenkomst

 

GEBRUIKSOVEREENKOMST tussen OCMW Herselt en Arcadia VZW

 

Met betrekking tot de polyvalente zaal met aanhorigheden

gelegen te Achter Kennes 14, 2230 Ramsel

kadastraal gekend als [211K2]

(de “Overeenkomst”)

 

TUSSEN ONDERTEKENDEN

 

OCMW Herselt, gevestigd te Kerktraat 1A, geldig vertegenwoordigd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn voor wie optreden:

- De Voorzitter van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn, zijnde de heer Milo Anthonis;

- De Algemeen Directeur, zijnde mevrouw Tina Vervloessem.

hier optredend in uitvoering van de beslissing van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 december 2020.

 

Hierna de "Eigenaar” genoemd

 

EN

Arcadia VZW, gevestigd te Herseltsesteenweg 4, 3200 Aarschot, geldig vertegenwoordigd door de heer Michael Boeckx in de hoedanigheid lid schoolbestuur Arcadia VZW.

 

Hierna de  “Gebruiker” genoemd

 

Hierna gezamenlijk de “Partijen” en afzonderlijk de “Partij” genoemd

 

WORDT HET VOLGENDE OVEREENGEKOMEN:

 

Artikel 1 – Voorwerp en bestemming

1.1. De Eigenaar geeft in gebruik aan de Gebruiker, en meer bepaald aan Arcadia-school Vrije Kleuterschool “De Bolster” te Ramsel, de polyvalente zaal met aanhorigheden, gelegen te 2230 Ramsel, Achter Kennes 14, omvattende:

□ polyvalente zaal;

□ sanitaire blok;

□ keuken;

□ buitenruimte.

 

De Eigenaar stelt vóór de aanvang van de Overeenkomst een inventaris op van alle roerende en onroerende materialen die deel uitmaken van de polyvalente zaal met aanhorigheden met aanduiding welke tot deze Overeenkomst behoren en met vermelding van de eigenaar van de materialen. De inventaris wordt aangehecht aan onderhavige Overeenkomst en wordt bij jaarlijks overleg herzien.

 

1.2. De polyvalente zaal met aanhorigheden wordt aan de Gebruiker ter beschikking gesteld tijdens de duurtijd van de Overeenkomst vermeld onder artikel 2 en dit tijdens de schooluren van Vrije Kleuterschool De Bolster, zijnde (de “Gebruiksuren”):

 

□ MA, DI, DO: 8:45 – 15:45 uur

□ WO: 8:45-11:30 uur

□ VR: 8:45-15:00 uur

 

Dit geldt enkel in schoolperiodes, niet in schoolvakanties en niet tijdens het weekend.

Daarnaast zal de school beschikken over de polyvalente zaal met aanhorigheden voor volgende activiteiten:

- strapdag

- grootouderfeest

- opendeurdag

- sportdag

- schoolfeest

- afzwaai

 

Partijen leggen jaarlijks, in de maand juni, in onderling overleg de beschikbare periodes, dagen en uren vast gedurende dewelke de polyvalente zaal met aanhorigheden tijdens het aanstaande schooljaar ter beschikking wordt gesteld aan de Gebruiker. De datums van bovenvermelde activiteiten worden dan ook doorgegeven.

 

De Gebruiker heeft bij het vastleggen van de gebruiksuren voor het aanstaande schooljaar voorrang op andere (kandidaat-)gebruikers, zowel voor wat betreft (i) het aantal gebruiksuren, minstens hetzelfde aantal gebruiksuren als bij aanvang van de Overeenkomst, en (ii) de invulling van het aantal gebruiksuren.  In zoverre Partijen onderling niet tot een vergelijk komen, dan gelden de uren en de invulling zoals bij aanvang van de Overeenkomst overeengekomen.

Onverminderd bovenstaande, kunnen Partijen in onderling overleg de Gebruiksuren wijzigen.

Indien de Gebruiker extra gebruik wil maken van een van de ruimtes, dient de Gebruiker hiervoor een aanvraag in bij de Eigenaar.

 

1.3. De polyvalente zaal met aanhorigheden wordt ter beschikking gesteld in de huidige staat, gekend door de Gebruiker die verklaart de ruimtes te hebben bezichtigd en geen zichtbare gebreken te hebben vastgesteld behoudens deze vermeld in de ingaande tegensprekelijke plaatsbeschrijving.

 

1.4. OCMW Herselt is hoofdgebruiker van het in deze Overeenkomst genoemde gebouw.

Arcadia VZW, en meer bepaald Vrije Kleuterschool “De Bolster”, heeft steeds als eerste het recht om de polyvalente zaal met aanhorigheden te huren vóór derden.

De polyvalente zaal is nooit ter beschikking tijdens schoolvakanties en schoolvrije dagen van Vrije kleuterschool “De Bolster”, behoudens voor de activiteiten vermeld in artikel 1.2.

Mogelijks wordt het gebruik van de keuken en sanitaire blok sporadisch gedeeld met het OCMW.

 

Artikel 2 – Duur

2.1. De Overeenkomst wordt gesloten voor een periode van 10 maanden/1 schooljaar, aanvang nemend op 1 september, om van rechtswege te eindigen op 30 juni, met uitzondering van de activiteiten opgesomd in artikel 1.2 die doorgaan tijdens de zomermaanden.

 

De Overeenkomst gaat in vanaf 1 januari 2021. 

 

2.2. De Gebruiker mag een einde stellen aan de Overeenkomst bij het verstrijken van het jaar/schooljaar mits een vooropzeg van 3 maanden bij een ter post aangetekende brief of een deurwaardersexploot.

 

Artikel 3 – Prestaties van de Gebruiker

3.1. De Eigenaar vraagt geen geldelijke tegemoetkoming aan de Gebruiker voor het gebruik van de polyvalente zaal met aanhorigheden. De Partijen komen overeen dat:

- de Gebruiker instaat voor de poets van het sanitair blok. Deze poets zal dagelijks gebeuren tijdens de schoolperiodes. De Gebruiker zorgt zelf voor de nodige poetsmaterialen. Indien nodig zorgt de Gebruiker (bv. bij bevuiling die een normaal gebruik overstijgt), zelf voor extra poetsbeurten.

- De Eigenaar zeep, papieren handdoekjes en toiletpapier ter beschikking stelt.

- De Eigenaar de kosten van elektriciteit, waterverbruik, verwarming,… opneemt. Ter compensatie zal Vrije Kleuterschool de Bolster geen huur meer vragen aan Gemeente Herselt voor het gebruik van hun lokalen door de tekenschool en voortaan zelf instaan voor de poets van deze lokalen en de toiletten (poets voorheen uitgevoerd door Gemeente Herselt).

- De Buitenschoolse Kinderopvang kosteloos gebruik mag maken van de buitenruimte van Vrije Kleuterschool de Bolster, inclusief speeltuigen en speelgoed.

 

3.2. Het niet naleven van bovenstaande afspraken (artikel 3.1) kan door de Eigenaar beschouwd worden als een reden tot beëindiging van de Overeenkomst.

 

Artikel 4: Rechten en plichten

Alle bijhorende materialen mogen vrij gebruikt worden. Indien er schade berokkend wordt aan de materialen door onjuist gebruik, zullen de kosten voor herstelling of nieuwe aankoop doorgerekend worden aan de Gebruiker.

 

De Gebruiker dient de polyvalente zaal met aanhorigheden na gebruik netjes en ordelijk achter te laten. Dit betekent:

- tafels en stoelen weer op de juiste plaats zetten (zie plannetje in het lokaal);

- tafels en stoelen afkuisen;

- afval verwijderen.

 

Wanneer de Gebruiker kasten of opbergruimte wil plaatsen, dient deze hiervoor contact op te nemen met de Eigenaar.

 

Artikel 5 – Waarborg

Partijen komen overeen dat geen waarborg dient te worden gegeven.

 

Artikel 6 – Onderhoud en herstellingen

6.1. Gebruik als goede huisvader

 

De Gebruiker verbindt zich ertoe om de polyvalente zaal te gebruiken als een goede huisvader, zonder de aard of de bestemming ervan te veranderen.

 

6.2. Onderhoud

 

De Eigenaar verbindt zich ertoe om het dagelijkse onderhoud (d.w.z. 1 maal per dag) van de Polyvalente zaal, met uitzondering van het sanitair blok, te verzorgen.

 

 

6.3. Herstellingen

 

6.3.1. De Eigenaar voert alle herstellingen, zowel de herstellingen tot onderhoud als de grove herstellingen, uit aan de polyvalente zaal en aanhorigheden. Deze herstellingen kunnen plaatsvinden tijdens de uren vastgelegd in artikel 1.2, maar steeds in overleg met de Gebruiker.

 

6.3.2. De Gebruiker verbindt zich ertoe alle schade die zij door haar toedoen tijdens de Gebruiksuren berokkent te vergoeden.

 

6.3.3. De Gebruiker stelt de Eigenaar onmiddellijk en per geschrift in kennis van de noodzaak om technische gebreken en/ of schadegevallen te herstellen.

De uitvoering van de herstellingswerken, zelfs wanneer zij meer dan 40 dagen zou duren, kan voor de Gebruiker nooit aanleiding geven tot het verkrijgen van enige vergoeding in welke zin ook.

Bovendien zal de Gebruiker de Eigenaar en/of haar vertegenwoordiger in de gelegenheid stellen elk schadegeval te onderzoeken en eventueel de nodige werken te laten uitvoeren.

 

Artikel 7 – Veranderingen aan de polyvalente zaal en aanhorigheden

7.1. De Gebruiker mag geen veranderingen aanbrengen aan de polyvalente zaal en aanhorigheden.

 

7.2. Als de Gebruiker zonder toestemming veranderingen aanbrengt, heeft de Eigenaar het recht te eisen, per aangetekend schrijven, dat de zaal en de aanhorigheden onmiddellijk in de oorspronkelijke staat worden hersteld, zonder dat hieruit kosten voor de Eigenaar voortvloeien.

 

Artikel 8 – Onderverhuring

8.1. Overdracht van gebruiksuren is verboden, geheel of gedeeltelijk, behoudens voorafgaandelijke en schriftelijke toestemming van de Eigenaar.

 

8.2. Gebruiker mag de polyvalente zaal niet onderverhuren zonder toestemming van de Eigenaar.

 

Artikel 9 – Verzekeringen

9.1. De Gebruiker verbindt zich ertoe om een verzekering te sluiten voor de eigen goederen die zich bevinden in de polyvalente zaal, inrichting, afwerking en aankledingen.

 

9.2. De Eigenaar verzekert op haar beurt de polyvalente zaal tegen brand en bijkomende risico’s (gevolgschade), ontploffing, storm- en waterschade en blikseminslag, alsmede neemt zij een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid tegen verhaal van derden.

 

9.3. Op verzoek van de Eigenaar zal zij het bewijs van de verzekering leveren, evenals van de betaling van de laatste vervallen premie.

 

Artikel 10 – Herkenningstekens en publiciteit

10.1. Publiciteit of herkenningstekens aan de buitenzijde, wat deze ook moge zijn, zal slechts door de Gebruiker kunnen worden geplaatst na voorafgaandelijk en schriftelijk akkoord van de Eigenaar die haar toestemming niet mag weigeren zonder gegronde redenen.

Hetzelfde geldt voor het plaatsen van antennes en vlaggenmasten.

Het aanbrengen van publiciteit of herkenningstekens van private aard, van concurrerende onderwijsnetten alsook van politieke of filosofische aard zijn zowel aan de binnenkant alsook aan de buitenkant van de zaal verboden.

Het gebruik van mobiele reclameborden is verboden.

 

10.2. De Eigenaar stelt haar akkoord afhankelijk van de eerbiediging door de Gebruiker van de verplichtingen m.b.t. onder meer de grootte, plaatsing, bevestigingsmiddelen van de voorziene reclame evenals alle voorwaarden die door om het even welke bevoegde instantie zouden vereist zijn.

 

10.3. Bovendien kan de Gebruiker, in geval van akkoord van de Eigenaar, de reclame slechts plaatsen of laten plaatsen na het aantonen, door het voorleggen van een verzekeringspolis, van de afstand van verhaal op de Verhuurder bij ongeval.

 

Artikel 11 – Hoofdelijkheid

De Gebruiker en haar gemachtigden zijn hoofdelijk en ondeelbaar gehouden met betrekking tot de uitvoering van onderhavige Overeenkomst.

 

Artikel 12 – Belastingen

Alle belastingen en taksen van gemeentelijke, provinciale, gewestelijke of federale overheden of andere openbare besturen, met inbegrip van de onroerende voorheffing, die nu of later de polyvalente zaal bezwaren, vallen ten laste van de Eigenaar.

 

Artikel 13 – Splitsbaarheid

13.1.  De nietigheid van één der artikelen, of een deel ervan, van onderhavige Overeenkomst tast de geldigheid van de overige bepalingen van deze Overeenkomst noch van de Overeenkomst in haar geheel aan.

 

13.2. In geval van ongeldigheid of onafdwingbaarheid van enige bepaling van onderhavige Overeenkomst zullen Partijen te goeder trouw onderhandelen teneinde deze te vervangen door een bepaling die zoveel mogelijk hetzelfde effect teweegbrengt als de ongeldige of onafdwingbare bepaling.

 

13.3. Desgevallend zullen Partijen te goeder trouw onderhandelen teneinde een voor ieder aanvaardbare oplossing te vinden indien zich een situatie voordoet die niet is voorzien in deze Overeenkomst.

 

Artikel 14 – Bevoegdheid en toepasselijk recht

 

14.1.  Alle geschillen waartoe deze Overeenkomst aanleiding zou kunnen geven, vallen onder de uitsluitende bevoegdheid van de vrederechter van Westerlo.

 

14.2. Partijen komen overeen dat op deze Overeenkomst Belgisch recht van toepassing is.

 

 

Aldus opgemaakt in twee (2) exemplaren waarvan elke Partij erkent er één ontvangen te hebben.

 

Te [°], op [°]

 

De Eigenaar De Gebruiker

 

[handtekening] [handtekening]

[naam] [naam]

[hoedanigheid] 

 

 

 

Bijlagen:

1. plaatsbeschrijving van [°];

2. inventaris materiaal;

 

Financiële weerslag

 

OCMW Herselt voorziet toiletpapier, papieren handdoekjes en zeep. De kosten voor water, elektriciteit, gas... worden niet doorgerekend aan de school. Er wordt geen huur gevraagd.

 

Ter compensatie:

- zorgt de school voor de schoonmaak van het sanitair blok met eigen poetsgerief;

- laat de school de huur voor de lokalen van de tekenschool vallen;

- zorgt de school voortaan zelf voor de poets van de lokalen van de tekenschool en de bijhorende toiletten (voorheen poets door gemeente Herselt);

- mag de buitenschoolse kinderopvang gebruik maken van hun buitenruimte en alle aanwezige speeltoestellen en speelgoed.

 

Stemming over het besluit: met eenparigheid

 

BESLUIT

Artikel 1:

Akkoord te gaan met voorliggende overeenkomst.

 

Artikel 2:

De overeenkomst aan te laten vangen op 1 januari 2021.

 

 

De Voorzitter wnd. sluit de openbare zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn om 21.01u en hervat de Gemeenteraad.

 

De Voorzitter wnd. opent de besloten zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn om 00.52u.

 

 

Publicatiedatum: 27/01/2021
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.