DE RAAD

In openbare zitting

 

Situering

De gemeente heeft financiële middelen nodig voor zijn werking en investeringen.

 

Wettelijke gronden

Het decreet van 23 december 2011 betreffende het duurzaam beheer van materiaalkringlopen en afvalstoffen;

Het besluit van 16 oktober 1991 van de Vlaamse regering betreffende de medewerking van de Openbare Afvalstoffenmaatschappij voor het Vlaamse gewest aan de inning van gemeentelijke opcentiemen op sommige milieuheffingen, en latere wijzigingen;

Het decreet lokaal bestuur;

 

Stemming over het besluit: met eenparigheid

 

BESLUIT

Artikel 1: 

Voor het aanslagjaar 2024 worden er 20 opcentiemen geheven op de milieuheffingen ingesteld door artikel 65 van het decreet van 23 december 2011 betreffende het duurzaam beheer van materiaalkringlopen en afvalstoffen.

 

Artikel 2: 

De gemeente doet een beroep op de medewerking van de Openbare Afvalstoffenmaatschappij voor het Vlaamse gewest met het oog op de invordering van deze opcentiemen.

 

Artikel 3: 

Deze verordening wordt naar de toezichthoudende overheid gezonden.

 

 

Disclaimer

Register der bekendmakingen

Deze webpagina vormt het openbare register van gemeentelijke reglementen en verordeningen, in overeenstemming met het besluit van de Vlaamse regering van 28 april 2023 betreffende de bekendmakingen en raadpleegbaarheid van besluiten en documenten van het lokale bestuur met betrekking tot de manier waarop ze moeten worden bijgehouden.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, zal er een expliciete "bundel" van het document worden opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker.

Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan in een aparte publicatie omgeving die beveiligd en toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.